top of page

Sjekkliste for høstskiftet


Nå kan vi ikke benekte det lenger, sommeren er over og høsten er her. Jeg skulle gjerne hatt 3 måneder lengre sommer, men jeg er virkelig glad i høsten! Den klare luften, det vakre lyset og de varme fargene. All mat og smaker fra innhøsting og peiskos, tekopp og ullpledd. Etter en travel sommer med summende liv i både by og bygd føles høsten litt som å endelig legge seg etter en god fest.

På organisk vis har det formet seg noen ritualer og tradisjoner her i huset, spesielt når det kommer til høsten. Krydret eplekake har blitt selve smaken av høst hos oss. Opprydning, utbytting og omstilling til høst. Thanksgiving med våre kjæreste venner, høstgryter, eplepressing og turer i fargerik høstskog. Min favoritt er kanskje den årlige kjærlighetserklæringen fra Nicolas, når han hopper over gjerdet og går på epleslang for meg hos den sure naboen (som ikke spiser de nydelige eplene sine selv)!

Nederst her har jeg lagt ved en pdf til deg med en sjekkliste for høstkiftet til inspirasjon.

Hage Selvom det har blitt kaldere trenger ikke hagesesongen å være over. Den må bare tilpasses. Frisk luft, sol eller regn i fjeset og fuglekvitter gjør oss fortsatt godt! Bytt ut plaskebassenget med en bålpanne, ta ut puter, pledd, utelykter og lag et område for høstkos. Gjerne også matlaging (fårikål kan til fordel kokes ute, heh..)!

Hus Selvom du kan drøye hagesesongen en stund til er det ikke til å komme unna at det blir mer innetid. Før høsten slår ordentlig inn er det derfor godt å få ryddet ut av huset for å unngå å snuble rundt i rot og bli gal av nips som ligger hjemløst omkring. På samme måte som vi setter jul-og påskepynt på loftet og henter det frem hvert år, har jeg høst- og vårdekor jeg bytter om på. På høsten kommer det frem tepper, pledd og puter med varme farger og tekstiler.

Hygge Skandinavere er jo kjent for "Hygge". Vi er ramme på hygge. Det er nok en overlevelsesstrategi. Vi er avhengig av å skape hygge gjennom mørketiden, ellers blir bare bare FOR mørkt! Husk på alle sanser i hyggelagingen! God stemning på øret, deilig dufter som gir gode høstvibes, høstsmaker for ganen og ikke forsøm sosiallivet. Vi gjør det hvert år til fordel for netflix, men la oss prøve å bli bedre på å invitere hverandre til høstgryter og vinkvelder ved bålpanna, elller hva!?

Hodet Ikke glem å bruke hue. Verden rundt oss går i dvale, så vi har en tendens til å gjøre det samme. Det kan fort bikke over i vinterdepresjon om vi ikke passer på å mate hodet. Vi trenger både kreativ og intellektuell stimuli. Vi trenger å oppleve mestring og føle at vi beveger oss fremover. Høsten og vinteren, med færre avtaler og arrangementer er derfor en veldig fin mulighet til å fylle på med ny kunnskap og nye skills! Ta et kurs, lær noe nytt, fyll på kunnskapstanken.


Jeg hørte en "visemann" forklare hvordan de uintelligente og ulykkelige søker underholdning fremfor kunnskap og de intelligente og lykkelige søker kunnskap fremfor underholdning.

Jeg tenker at å binge litt om høsten er helt innafor, men at det er viktig å gi hodet noen nye utfordringer også.

Trykk på knappen så finner du din sjekkliste for høstskiftet.Nyt høsten!! xxJW

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page