top of page

HVA ER BIOPHILIC DESIGN?

Biophilic Design betyr ganske enkelt "Kjærlighet for liv" og er en retning innen arkitektur og interiørdesign som handler om at vi mennesker har det best i naturlige omgivelser. Tidligere levde vi i symbiose med naturen, men i dag har vi nærmest isolert oss fra den. 

Vi tilbringer i gjennomsnitt så mye som 90% av tiden vår innendørs, mellom gips og betong, og bør derfor ta med oss naturen inn, hvor vi lever.

Forskning viser at vi får lavere blodtrykk, at stresshormoner reduseres og vi fokuserer bedre, blir mer produktive og kreative i naturlige omgivelser. Dette bunner i instinkter som lever sterkt i oss fortsatt, om slår inn når vi sanser natur rundt oss og resulterer i fysiologiske responser. Biophilic Design ble etablert som en retning av biologen Edward O. Wilson på 80-tallet, gjennom hans bok "Biophilia".

Ved å tilføre våre hjem og arbeidsplasser mer natur kan vi dermed skape nærende, varige og sunne miljøer å tilbringe hverdagen i. Som støtter vår helse og trivsel, hvor vi yter bedre og føler oss mer inspirerte.

IMG_4280.HEIC
Hva er Biophilic Design?: About
bottom of page